Met het GLIMI project bieden wij professionals een beter inzicht in de kwaliteit van de geluidsbeleving van bewoners.
Tegelijkertijd bevordert GLIMI burgerparticipatie (via https://portal.glimi.nl/) en worden handvatten ontwikkeld voor betere beleidsopties.
Voor de ontwikkeling van goed en duurzaam geluidsbeleid biedt GLIMI soundscape analyses.
Gedetailleerde soundscape analyse
Met het GLIMI project innoveren we de soundscape
benadering door realtime inzage te leveren in de kwaliteit van geluidsbeleving.
De gedetailleerde soundscape analyses geven inzicht in o.a.:
Op donderdagmiddag 5 oktober a.s. van 13.40 tot ca. 16.00 uur is de online GLIMI meet-up. We delen onder andere de resultaten en inzichten van het GLIMI geluidbelevingsonderzoek van de 6 pilots van de afgelopen 12 maanden. Opgeven kan nog! Stuur een email naar: info at glimi punt nl
GLIMI: tussen software en dienst
Met GLIMI hebben de projectpartners een geheel nieuwe innovatie ontwikkeld, die op het snijvlak zit van software en dienst. Het realtime verwerken en visualiseren van geluidsomgevingen werd mogelijk gemaakt door ontwikkeling in de soundscape algoritmiek, in combinatie met schaalbare en efficiënte software. Hiermee is de wetenschappelijke kennis rondom de soundscape benadering voor het eerst verwerkt in een schaalbaar product met directe impact op de samenleving.
Doe mee
Veel provincies en gemeenten zetten zich in voor het verbeteren van
de leefomgeving, of hebben te maken met geluidsproblematiek.
GLIMI kan
daarbij absoluut helpen. Wilt u meer weten over deelname aan GLIMI en wat we voor
uw gemeente kunnen betekenen?
Bel ons of gebruik het contactformulier. U hoort dan snel van ons.
GLIMI jaagt zowel maatschappelijke als wetenschappelijke doelen na.
Maatschappelijke doelen
Eén van de maatschappelijke hoofddoelstellingen van het GLIMI-project is het faciliteren van burgerparticipatie.
Burgerparticipatie is steeds dieper verankerd in beleidsprocessen, zeker met de komst van de Omgevingswet, waarbij betrokkenheid van burgers een van de essentiële pijlers is. Maar door de huidige discrepantie tussen geluidsdata en de beleving van hinder, kunnen bewoners en belanghebbenden vaak niet vooruit met wat er wordt gemeten. Het ontbreekt dus aan oplossingen die ingezet kunnen worden om participerende burgers goed onderbouwd te laten meebeslissen over hun eigen geluidsklimaat.
Het GLIMI project beoogt innovaties die burgers inzicht geven in hun eigen geluidslandschap. En in de oorzaken die de kwaliteit van hun leefomgeving beïnvloeden. Zo krijgen bewoners meer regie over hun eigen leefomgeving.
Wetenschappelijke en technologische doelen
Een ander grote drijfveer achter het GLIMI-project is technologische innovatie. Deze innovatie is primair gelegen in het realtime omzetten van geluid in ervaren hinder en het onderbouwd kunnen vaststellen van belevingsrelevante informatie uit omgevingsgeluid. De meest innovatieve aspecten van GLIMI zijn:
Hierin specificeren burgers hun geluidsomgeving en kunnen zij op ieder moment van de dag hun geluidservaring of geluidsbeleving kwijt
Zeer gedetailleerde geluidsinformatie beschikbaar.
Om ons te richten om geluidskwaliteit werken wij vanuit het Soundscape principe; een wetenschappelijke benadering die zich richt op de beleving van geluid, ofwel de waardering en interpretatie van geluid door de luisteraar.
We richten ons specifiek op de beleving van geluid van de burgers. Zo kunnen we ook beter achterhalen welke geluidsomgevingen verbetering nodig hebben.
Op dit moment doen o.a. onderstaande gemeenten mee.
Vlaardingen, Rotterdam (Rozenburg), Zwijndrecht, Eindhoven, Amsterdam en Utrecht.
Bent u geïnteresseerd wat GLIMI voor uw gemeente kan betekenen? Vul onderstaand formulier in. Wij nemen binnen enkele dagen contact met u op!
Bellen mag natuurlijk ook!
GLIMI is opgezet door Munisense & SoundAppraisal, twee toonaangevende partijen op het gebied van geluidsmonitoring en geluidsanalyse.
En samen met GLIMI gemeenten en provincies, werken wij aan het verbeteren van geluidsomgevingen. Dit doen wij samen met lokale bewoners.
Binnen GLIMI richt Munisense zich op de ontwikkeling van schaalbare en efficiënte monitoring infrastructuur en (cloud)software die de soundscape resultaten visualiseert en op een veilige manier beschikbaar maakt voor belanghebbenden.
SoundAppraisal doet al jaren fundamenteel onderzoek naar soundscapes en ontwikkelt nieuwe state-of-the-art technologie om deze te kunnen analyseren en te modelleren.
Wij vertellen u graag meer over GLIMI en hoe dit kan bijdragen aan het beleid in uw gemeente. Vul onderstaand contactformulier in en u hoort snel van ons.