Maak het verschil, doe mee met GLIMI. Een gezonde geluidsomgeving, dankzij informatie van èn voor jou

Wat is GLIMI?

GLIMI wordt ingezet om jouw geluidsomgeving te verbeteren.

Met de nieuwste technologie maken we het geluid in je omgeving zichtbaar en begrijpelijk. Dat doen we voor en mét bewoners.

GLIMI bij jou in de buurt?

Doe mee! Jouw geluidsbeleving is belangrijk. Dus laat van je horen!

Je kunt in enkele minuten op ieder moment van de dag aangeven hoe jij je geluidsomgeving ervaart via de GLIMI web app.

Zo ontstaat een volledig en juist beeld van het geluid in je buurt. En krijgen we inzicht in de mogelijkheden om je geluidsomgeving te verbeteren.

Ik wil mijn ervaring delen - portal.glimi.nl

Luisterwandelingen

We organiseren ook een luisterwandeling in je buurt.

Deze luisterwandeling is een lichte activiteit waarbij we actief gaan luisteren naar de geluiden van jouw wijk of buurt. Tijdens de luisterwandeling leer je meer over de manier waarop we/mensen geluid horen, uitleggen en beleven. Welke geluiden zijn er hoorbaar? Welke geluiden vallen op, of verdwijnen in de achtergrond? Welke geluiden zijn prettig of juist storend, en waarom?

Welke soundscapes passen er bij jouw woon- en leefomgeving? Dat zijn enkele vragen waar we samen met bewoners antwoorden op zoeken.

Het is een leuke én leerzame activiteit waarin we luisteren naar de kwaliteit van jouw geluidsomgeving. Samen leren we meer!

De luisterwandeling duurt ongeveer anderhalf uur., We lopen waarin we langs de verschillende ‘meetposities’ van het onderzoek wandelen. Meld je nu aan. Je krijgt dan binnenkort meer informatie over de datum, tijd en startlocatie. Tot dan!

Ik wandel mee

Meer over GLIMI

GLIMI staat voor "GeluidsLandschap Instant Monitoring Infrastructuur". Dit betekent dat we real time het geluid meten, monitoren èn analyseren. Zo komen we tot een "soundscape"-schatting - een schatting van je geluidsbeleving.

We onderzoeken zo of de geluidsomgeving druk, stil, levendig, monotoon, plezierig, onplezierig, kalm of chaotisch is. Natuurlijk meten we ook de objectieve geluidsniveaus (decibellen).

Dit alles geven we weer in de online portal - portal.glimi.nl - waarin jij je persoonlijke gevoeligheid voor bepaalde geluiden kwijt kunt. Natuurlijk zijn de meet- en analysegegevens beschikbaar voor geluids-professionals en beleidsmakers in je gemeente. Dit inzicht in de kwaliteit van je leefomgeving biedt hen o.a. handvatten voor betere beleidsopties.

Waar is GLIMI?

Op dit moment doen onderstaande gemeenten mee.

Amsterdam, Rotterdam (Rozenburg), Vlaardingen, Zwijndrecht, Utrecht en Eindhoven.

Staat jouw gemeente hier nog niet bij? En lijkt GLIMI interessant voor jouw wijk of buurt? Mail ons of stuur het contactformulier in. Geef een korte uitleg waarom jouw gemeente mee moet doen met GLIMI. Wij nemen dan contact met jouw gemeente op.

Wie is GLIMI?

GLIMI is opgezet door Munisense & SoundAppraisal, twee toonaangevende partijen op het gebied van geluidsmonitoring en geluidsanalyse.

Samen met GLIMI-onderzoekspartners, zoals gemeenten en provincies, werken we aan het verbeteren van geluidsomgevingen voor en met bewoners.

Binnen GLIMI richt Munisense zich op het ontwikkelen van het schaalbare netwerk van geluidsmeters die behalve de meetgegevens ook ook de soundscape resultaten in een online cloud platform weergeeft. Zodat dit op een veilige manier beschikbaar is voor belanghebbenden.

SoundAppraisal doet al jaren fundamenteel onderzoek naar soundscapes en ontwikkelt nieuwe technologie om deze soundscapes te kunnen analyseren en te modelleren.

Wij vertellen je graag meer over GLIMI en hoe dit kan worden ingezet in je stad, wijk of buurt.
Email ons via info @ glimi.nl of vul het contactformulier in en je hoort snel van ons.

Contact

  • Vul dit formulier in voor deelname aan een
  • luisterwandeling of als je andere vragen hebt! Emailen mag natuurlijk ook,

Meld je aan voor de luisterwandeling in jouw buurt. Vul dan onderstaand je woonplaats in. Je hoort dan snel van ons. Heb je andere vragen? Geen probleem. Dat kan ook via dit formulier.